Groen in je interieur

Mos aan de wand

Mos aan de Muur: Natuurlijke Wanddecoratie met een Groen Hart

Ontdek de natuurlijke schoonheid van mos aan de muur en leer meer over duurzaamheid en recycling in deze groene wanddecoraties.

Milieuvriendelijke Productie

Hoe wordt mos eigenlijk verwerkt?

De productie van mos aan de muur is gericht op milieuvriendelijkheid. Het gebruik van natuurvriendelijke stoffen bij het kleuren en behandelen van het mos draagt bij aan een duurzame aanpak. Bovendien worden lijmen die worden gebruikt, vervaardigd uit natuurlijke materialen. Zo wordt een bijdrage geleverd aan het behoud van het milieu.

De bevestiging van mos, zoals bij een moswand, wordt nog steeds verbeterd om het gebruik van bijvoorbeeld nietjes te minimaliseren. Verduurzamen in het proces is heel en hergebruik van afvalstukjes is erg belangrijk. 

Mos aan de Muur als Luchtvochtigheidsindicator

Naast de esthetische waarde van mos aan de muur fungeert het ook als een natuurlijke graadmeter voor luchtvochtigheid in een ruimte. Een optimale luchtvochtigheid tussen 30% en 70% is niet alleen gunstig voor het behoud van het mos, maar ook voor het welzijn van de mensen in de ruimte.

Door regelmatig de luchtvochtigheid te controleren houdt je de ruimte gezond, aangezien te lage of te hoge luchtvochtigheid zowel het mos als de gezondheid van de aanwezigen kan beïnvloeden. Het herstellen van een gezonde luchtvochtigheid maakt het mos weer zacht, elastisch en aangenaam aanvoelend.

Onderhoudsarme Duurzaamheid

Mos aan de muur heeft een opmerkelijke houdbaarheid van zeker 10 jaar, mits het wordt beschermd tegen fel zonlicht en overmatig vocht. Een van de voordelen is dat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Geen water, licht, snoeien, enzovoort. Dit maakt het niet alleen kostenefficiënt, maar zorgt er ook voor dat wanddecoraties van mos een duurzame keuze zijn.

De positieve invloed van omringd zijn door natuurlijke elementen, zoals die van een moscirkel of moswand, op het welzijn en de productiviteit van mensen is wetenschappelijk bewezen. De natuurlijke kleuren en texturen hebben een kalmerend effect en dragen bij aan een prettige leefomgeving.

Ontdek de mogelijkheden van mos aan de muur voor jouw ruimte. 

 

Red nu ook groene kamerplantjes!

Mos of kamerplantjes
Groen geeft een goed gevoel 

Heb je groene vingers en vind je het erg leuk om planten te verzorgen? Dan moet je zeker ook eens gaan kijken naar deze groene kneusjes. 

Voor een klein bedrag scoor je al een te gekke plant die je steeds groter en groter ziet worden door jouw aandacht. Je wordt er zelf niet alleen heel erg blij van, maar je helpt het milieu er ook nog eens mee. Ik zeg; Doen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.